Varg Arkitekter startades av Inga Varg den 1 mars 2014. Inga samt flera i arkitektteamet på Varg Arkitekter har sin bakgrund inom Rosenbergs Arkitekter som grundades 1955 och då hette Rosenberg och Stål. Inga Varg arbetade på kontoret från 1983 och handlade ett flertal stora projekt, däribland Tekniska Verken i Linköping och IBM Forum i Kista, innan hon och Alessandro Ripellino tog över och drev kontoret från år 1993 till 2013.

Under tiden som delägare av Rosenbergs Arkitekter ansvarade Inga för ett flertal kontorshus, skolor- och lärandemiljöer, flerbostadshus och stadsutvecklingsprojekt. Exempel på projekt är Flat Iron Building i Stockholm, Zanderska Huset  på universitetscampus i Huddinge, bostäder i kvarteret Gladan på Kungsholmen, samt stadsplaner i Norra Djurgårdsstaden och Älvsjö. Rosenbergs Arkitekter var mycket framgångsrikt och hade 2013 nått en storlek där ägarna såg fördelar med att dela upp det i två separata verksamheter.

År 2014 utkom boken Rosenbergs Arkitekter på Arvinius och Orfeus förlag som handlar om Ingas och Alessandros tjugo år som ägare av Rosenbergs Arkitekter.