Infill i Gubbängen

VAD: Flerbostadshus
VAR: Gubbängen, Stockholm
NÄR: Färdigställt 2016
KUND: Heba Fastighets AB

Heba bygger två nya bostadshus i centrala Gubbängen, mellan befintliga bostäder och Engelska skolan. Byggnaderna infogas i den karaktäristiska strukturen där lameller i terräng bildar öppna gårdsrum. I likhet med omgivande funkisbebyggelse har husen balkonger i söderläge och sadeltak som ger gavlarna spänst. Tydligt markerade entréer och bearbetade uterum aktiverar gatan mot skolan. Färgsättningen inspireras av de ljusa putsade bostadshusen i området och skolans jordröda tegel.

 

Gubbängen_Stockholm_Bostader_Gubbangsvagen_Situationsplan_Varg_Arkitekter

 

Gubbängen_Stockholm_Bostader_Gubbangsvagen_Typplan_Hus_2_Varg_Arkitekter

 

Gubbängen_Stockholm_Bostader_Gubbangsvagen_Typplan_Hus_1_Varg_Arkitekter_Stor Gubbangen_Stockholm_Bostader_Gubbangsvagen_interior_rum_Varg_Arkitekter

 

 

Gubbangen_Stockholm_Bostader_Gubbangsvagen_interior_badrum_Varg_ArkitekterGubbängen_Stockholm_Bostader_Gubbangsvagen_Fasad_gestaltning_material_detalj_Varg_Arkitekter Gubbängen_Stockholm_Bostader_Gubbangsvagen_Fasadutsnitt_Varg_Arkitekter Gubbängen_Stockholm_Bostader_Gubbangsvagen_Gatuvy_Varg_Arkitekter_V2

 

Gubbängen_Stockholm_Bostader_Gubbangsvagen_Perspektiv_Varg_Arkitekter_V2