Castellum regionkontor Stockholm

VAD: Ombyggnation och inredning
VAR: Kv. Klassföreståndaren, Norra Bantorget, Stockholm
NÄR: 2017
KUND: Castellum

Med människan i centrum har vi åt Castellum skapat ett funktionellt kontor med en palett av varierande arbetsplatser och flexibla lösningar som lätt kan anpassas efter växlande behov.

Människan, deras behov och hälsa har fått styra såväl utformning som val av material och rutiner för kontoret. Naturliga material såsom ask, granit, mässing och ull är noggrant utvalda ur hållbarhets- och hälsoperspektiv. Stor omsorg har lagts vid materialmöten för att ge ett för ögat lugnt och elegant intryck. En mycket stor del av inredningen återanvänts från tidigare arbetsplatser och kompletterats med nya textilier och specialsnickerier för att maximera kontorets funktion och skapa karaktär. Varierad växtlighet har samlats i olika grupper på golv, vägg och hängandes på olika höjder från tak.

Projektet genomfördes med målet att WELL-certifieras, en certifiering som väger in människors välbefinnande i arbetsmiljön.  Kontoret är det första i Sverige som certifieras enligt ”The International Well Building Standard nivå Guld”.

Fotograf: Christoffer Edling